In september 2022 startte de ‘Sculptura Gallery’ in de Gare Maritime als prelude voor het grote SCULPTURA # 1 FESTIVAL dat op 10 februari 2023 haar deuren opende.

GARE MARITIME, een gedroomde lokatie

sculptura logo 250blackDe Gallery kreeg een standplaats  op het gelijkvloers van unit 8 in de Gare Maritime,  Gare Maritime is 280 m lang en 140 m breed en bestaat uit drie grote hallen met een spanwijdte van 26 m en vier kleine hallen met een breedte die varieert van 12 tot 16 m. Aan de Picardstraat is de Gare Maritime verbonden met het Hotel de la Poste en het Depot des Collies.

 

Sculptura Gallery biedt een platform aan Brusselse, Belgische en internationaal gelauwerde beeldhouwers en makers van monumentale- en installatiekunst. De expositieruimte dient daarbij als een eerste stap, om het toekomstige Sculptura # 1 kracht bij te zetten.  

grondplan lokaties3 Venues voor aparte invalshoeken

 Sculptura kan beschikken over drie verschillende lokaties om meer dan 100 werken ten toon te stellen.

  1. De hoofdlokatie is de enorme hall   (MAIN HALL)  waar de meest imposante werken staan of hangen.
  2. Als tweede lokatie is er de ruimte waar de eerste Sculptura Gallery permanent is gehuisvest. Daarin kan u vooral kleinere werken vinden.
  3. In UNIT 7, die zich rechts van de Sculptura gallery situeert komen de werken die zich niet lenen op in de grote MAIN HALL te worden geplaatst. Dit kan te maken hebben met de aard van het werk , de kwetsbaarheid enz...  

Praktische info

Organisator: Brussels Sculpture Festival vzw
Adres: Picardstraat 11 (unit 8), 1080 Brussel
Contact: 0468/41.80.38 – Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
www.sculpturafestival.be

Openingsuren

Elke dag van 11:00 h tot 18:00 h

Gratis Toegang

 

 How to get there

PLAN TT SITE