ivan cremer

IVAN CREMER - BIO

Relatie tussen materie en tijd.

Ivan Cremer verkent methode en materiaal op een primitieve manier, en is geïnteresseerd in de relatie tussen materie en tijd. Met zijn werk onderzoekt hij de statische vorm naar het dynamische met het gebruik van ruwe bouwmaterialen en ongebruikelijke methodes

Ivan Cremer streeft ernaar sculpturen te maken die de ware essentie van zijn onderwerpen en hun beweging in de tijd weergeven. Hij besteedt veel aandacht aan het gebruik van onconventionele sculpturale media en technieken die dichter bij Architectuur dan bij Beeldhouwkunst staan.

Technische Universiteit van Delft

Cremer's fascinatie voor deze materialen komt voort uit zijn opvoeding en opleiding op het gebied van Architectuur aan de Technische Universiteit van Delft, Nederland.

Het materiaal en zijn geschiedenis zijn een belangrijke factor in het werk van Ivan Cremer, en dicteren zijn esthetiek. Hij construeert zijn sculpturen vaak uit elementen die een sterk verband hebben met het onderwerp of de geschiedenis van de plek. De materialen leiden hem naar de specifieke vormen en verhalen die hij produceert. Volgens Ivan Cremer zijn de oude en afgedankte materialen die hij vaak in industriële ruïnes vindt, 'grootboeken van de tijd'.

Ivan Cremer (1984) studeerde architectuur aan de TUDelft (Msc) en werkte als architect in New York (2011-2014) en Los Angeles (2014-2018) waar hij in 2015 zijn beeldhouwstudio 'Atelier Cremer' opende voordat hij in 2018 naar Leipzig verhuisde. Woonachting in Italië en Amsterdam exposeert hij in 2022 oa. in Maastricht, Parijs en Brussel.

ivan cremer2

ivan cremer3