Luk in Wolk 3 1 sq

NEL-14512 / BIO

Nel-14512, geboren in Etterbeek (Belgiƫ) in 1986, is een Belgische symbolistisch-surrealistische kunstenaar. Gecentreerd rond beeldhouwkunst, is haar oeuvre ontstaan uit de vermenging van een figuratieve stijl die besmet is met pop-art met de semantische deconstructie van taal.

Herkenbaar oeuvre

Het oeuvre van Nel-14512 is herkenbaar maar ook vervreemdend, vol absurde humor maar ook bloedserieus, persoonlijk intiem en tegelijkertijd activistisch. Door haar reeks ontheiligde objecten van devotie stelt ze noties van identiteit, gender, seksualiteit en existentialisme in vraag. Haar meer recente reeks zelfportretten ontleedt artistieke concepten van schoonheid en relativiteit terwijl ze op een speelse manier de kunstgeschiedenis herbekijkt.

Artistieke campagne rond milieu

In 2023 lanceert de kunstenaar een activistische artistieke campagne om lokale en internationale menigten te betrekken bij wereldwijde verantwoordelijkheid voor het milieu. Haar Global Warning-project fungeert als een baken van verantwoordelijkheid tussen gemeenschappen en hun bestuur.

 

global warning