JAN 19 - MAR 10

2024

Uncategorized

Welkom bij Sculptura, het vooraanstaande beeldhouwfestival waar de beste Europese beeldhouwkunst en installatiekunst worden tentoongesteld. Jaarlijks gehouden op het historische terrein van Tour & Taxis in Brussel, viert dit evenement de meesterschap en creativiteit van gerenommeerde beeldhouwers uit heel Europa.

Na het overweldigende succes van de eerste editie in 2023, waarin 23 uitzonderlijke kunstenaars werden gepresenteerd, begint Sculptura in 2024 aan een nog ambitieuzere reis. Deze aankomende editie zal kunstenaars uit alle Europese landen uitnodigen en een werkelijk diverse en inclusieve vertegenwoordiging van het beeldhouwtalent op het continent bevorderen.

Van 19 januari 2024 tot 10 maart 2024 zal Sculptura opnieuw het terrein van Tour & Taxis transformeren tot een betoverende openluchtgalerij, waar bezoekers zich kunnen onderdompelen in de wereld van beeldhouwkunst en installatiekunst. De editie van 2024 belooft een buitengewone showcase van artistieke expressie te zijn, met een uitgebreidere lijst van getalenteerde kunstenaars die hun opmerkelijke creaties presenteren.

Voortbouwend op het succes van het voorgaande jaar nodigt Sculptura beeldhouwers uit elke hoek van Europa uit en brengt het hun diverse perspectieven, stijlen en culturele achtergronden samen in een viering van artistieke dialoog en uitwisseling. Deze inclusieve benadering zorgt ervoor dat bezoekers kunnen genieten van een rijke verzameling beeldhouwwerken, waarbij elk werk de unieke artistieke erfenis en hedendaagse visie van hun respectievelijke landen weerspiegelt.

Van monumentaal tot intiem, van avant-garde tot traditioneel, zal Sculptura 2024 het publiek boeien met zijn breedte en diepte van beeldhouwkundige wonderen. Dit festival nodigt kijkers uit om in contact te komen met kunst die conventies uitdaagt, gesprekken op gang brengt en tot contemplatie uitnodigt, en creëert daarmee een werkelijk meeslepende ervaring.

Markeer de data in uw agenda voor het aankomende Sculptura-festival, dat plaatsvindt van 19 januari 2024 tot 10 maart 2024, en bereid u voor op een boeiende reis door de diverse landschappen van de Europese beeldhouwkunst. Ervaar uit de eerste hand de transformerende kracht van kunst, terwijl Sculptura zijn positie als platform bevestigt dat het beste van de Europese beeldhouwkundige creativiteit viert en kunstenaars en bezoekers verenigt in een gedeelde waardering voor de schoonheid en betekenis van driedimensionale kunst.

 

Hoe kom je op de site van Tour & Taxis?

Er zijn een aantal opties om vlot de site van Tour & Taxis te bereiken. 

Kies één van de mogelijkheden die u het best liggen hieronder.....

Op de enorme site moet u in de Gare Maritime zijn waar het SCULPTURA #1 FESTIVAL plaatsvindt.

 

 MAP / ROUTE  LOCATIE

 MET  DE  WAGEN

Havenlaan 86c Picardstraat 13 (ondergrondse parkeergarage):tour taxi logo

 Bezoekers van evenementen: van maandag tot donderdag van 18u tot 6u en van vrijdagavond 18u tot maandagochtend 6u

Bekijk de parkeertarieven hier

Het Brussels Hoofdstedelijk Gewest is een Lage-emissiezone (LEZ).
Controleer op lez.brussels of uw voertuig er mag rondrijden als u met de wagen of bestelwagen komt.
Voldoet uw voertuig niet aan de toegangscriteria? Dan kan u een dagpas kopen of een beroep doen op de talrijke alternatieven om u in de LEZ te verplaatsen.

Indien uw voertuig in het buitenland is ingeschreven, is er een gratis en verplichte registratie nodig om in de LEZ te mogen rondrijden.
Alvast bedankt voor uw bijdrage aan de gewestelijke inspanning voor een betere luchtkwaliteit en dus betere gezondheid van alle burgers!

 

TE  VOET  OF  PER  FIETS

wandelenGare Maritime ligt slechts op een kilometer van het NMBS-station ‘Brussel-Noord’.

Aan de hoofduitgang volgt u de Simon Bolivarlaan rechtdoor tot aan het kruispunt met de Willebroekkaai.
Steek het kruispunt over.
Daar gaat u recht door over de brug “Suzan Daniel”.
Aan de stoplichten steekt u over, en volgt de Rue Picard tot aan de ingang ter hoogte van N° 7.

Alle ingangen zijn te voet of per fiets toegankelijk.
Er is een fietsenstalling beschikbaar (zie kaartje)

 

NMBS

brussel noordEen aantal treinen van de NMBS hebben een halte aan het station ‘Thurn & Taxis’.
Vanuit het station stapt u 12 minuten door het Thurn & Taxis park.

U kunt uw vertrekstation, traject en reistijd opzoeken op de website van de NMBS: https://www.belgiantrain.be

 

 

MIVB

logo mivbAan het Noordstation vertrekken ook een aantal bussen van de MIVB (https://www.stib-mivb.be/)

Vanaf het Noordstation neemt u een van de 4 buslijnen van de MIVB  (14,20,57,88)  vanaf de Simon Bolivarlaan, die u naar uw bestemming brengt, dicht bij Tour & Taxis (Havenlaan).

 

PENDELDIENST  BRUSEL-NOORD

Bezoekers van expositie kunnen gebruik maken van een regelmatige gratis pendeldienst tussen Brussel-Noord en de Tour & Taxis terreinen.pendeldienst
U kan opstappen op het Simon Bolivarplein. (Links beneden aan de trappen).

De Tour & Taxis Shuttle service rijdt elke weekdag tussen 5:30 en 22:00 tussen de 5 à 10 min en is gratis voor de site bezoekers.
Een rit van het station naar het VAC of omgekeerd duurt 4 à 5 minuten.

 

 

 PBM

De ingangen toegankelijk voor minder validen zijn de Picardstraat 1 en 3, Havenlaan 86.

 

TOEGANG  TOT  TOUR & TAXIS 

1 - Koninklijk Pakhuis
2 - Sheds
3  - Gare Maritime
4  - Hôtel de la Poste
5  - Hôtel des Douanes

6  - Herman Teirlinck
7  - Leefmilieu Brussel
8  - Gevaarlijke Producten
9  - Viskaai
10  - ParckFarm
11  - Muziekplein 

PLAN TT SITE