Jan 24 - Mar 02 * 2025

Gare Maritime on Tour & Taxis Site

© Sculptura#2

location pinGare Maritime
Belgium flagArne Quinze

MALE"BLOSSOM"

2022
metaal, touw

In elk recent werk van Arne Quinze we stuiten op een schijnbaar chaotische confrontatie tussen individuele elementen die niettemin correleren en een geheel vormen integraal onderdeel van een biotoop die ontstaat op een nauwgezette manier en wordt vermenigvuldigd organisch. De verscheidenheid aan kleuren en vormen in het beeld is zo breed als die van de toeschouwer verbeelding.

De kunstenaar beeldt hierbij een de samenleving als een samenhangend en intact ecosysteem, een staaltje van de natuur, dat is zijn voornaamste inspiratie. Op deze manier roept het beeld voor het behoud van diversiteit en pluralisme, voor experiment en kruisbestuiving. Dit is een duidelijke aanklacht tegen de huidige trend richting monoculturen en zure verhoudingen. Sterker nog, de kunstenaar daagt letterlijk uit monoculturen. Met zijn tuin als weegschaal model, een explosie van leven met de ongebreidelde bloemenpracht, het streven naar variatie en diversiteit is zowel een statement als een rode draad die door zijn werk loopt. Voor Arne Quinze, de natuur is zijn onuitputtelijke geweest bron van inspiratie sinds mijn kindertijd.

Het doel van de installatie is om volledig Dompel de kijker onder in het overweldigende schoonheid en diversiteit van de natuur en geef ze hetzelfde gevoel van verwondering dat hij als kind had toen hij van beneden naar de natuur keek boven hem. Op deze manier wil Arne Quinze om te laten zien dat we als mensen moeten stoppen de natuur voortdurend beheersen en de natuur laten zijn gang gaan.

 internetfacebooktumblrinstagramlinkedinpinterestyoutubewikipediayoutube