Jan 19 - Mar 10 * 2024

Gare Maritime on Tour & Taxis Site

Het Sculptura project dat vorig jaar haar eerste editie kent is dit jaar een uitgebreid vervolg met SCULPTURA#2. Er zijn liefst 6 verschillende  locaties met een grote variatie aan sculpturen die allemaal gratis te bezoeken zijn.

  1. Als paradepaardje is de prachtige Gare Maritime het uithangbord voor de Sculptura tentoonstelling. Hier zijn een 20 tal van de meest in het oog springende sculpturen en installaties onder gebracht.. 
  2. Naast een uitgebreide collectie in de Gare Maritime kan de bezoeker ook een selectie van de  Europese "Art in Democracy" collectie bezoeken. Het is voor het eerst in de geschiedenis van de Europese kunstcollectie dat deze naar buiten wordt gebarcht om te tonen aan de bezoeker.
  3. Daarnaast is ook de Sculptura Gallery  weer de locatie om sommige van de meer delicate en dynamische stukken te komen bewonderen, daar is ook het permanente secretariaat gevestigd en ligt ongeveer midden in de Gare Maritime.
  4. In het Park, de ruime buitenlocatie tussen de gare Maritime en het Koninklijk Pakhuis, staan enkele imposante werken vespreid over een afstand van een 500 meter groen.
  5. Het Koninklijk Pakhuis is de volgende stop in deze kunstbeleving die onder het thema "Art moves, Art connects" mensen op een laagdrempelige manier probeert warm te maken voor hedendaagse sculptuur- en installatiekunsten in het algemeen. Ook dit prachtige gebouw is het kader voor een aantal prachtige hedendaagse werken.
  6. Als buitenbeentje, ook voor de kinderen maar niet exclusief, is er de 3D Pixel belevenis, bereikbaar via de catacomben onder het Koninklijk Pakhuis, waar u zelf uw eigen invulling kan geven aan een dynamisch  hedendaags kunstwerk. 

Interactieve grondplan Sculptura # 2

Via dit interactive grondplan kan u direct meer te weten komen over de artiest van het kunstwerk waar u voor staat. Een klik is voldoende om verder u te informeren.

pdfSF2-grondplan-WEBfinal.pdf1.64 MB