Jan 24 - Mar 02 * 2025

Gare Maritime on Tour & Taxis Site

MAN331164E1S MAN Sculptura Poster 1920x1080 px v62

Stel je een bruisende organisatie voor die de culturele scene in Brussel en ver daarbuiten nieuw leven inblaast. Dat is precies wat Brussels Sculpture Festival VZW (Vereniging Zonder Winstoogmerk) doet! Met een duidelijke culturele missie is deze non-profitorganisatie de onbetwiste drijvende kracht achter Sculptura #2 en tal van andere inspirerende projecten.

Brussels Sculpture Festival VZW heeft één hoofddoel voor ogen: Sculptuurkunst en in de regio Brussel bevorderen en verrijken. Onze visie is om kunst en cultuur toegankelijk te maken voor een breed publiek, zowel lokaal als internationaal. Ze omarmen hedendaagse kunst, artistieke expressie en culturele diversiteit als geen ander!

De kern van onze activiteiten is Sculptura #2, een onmisbaar festival gewijd aan beeldhouwkunst en hedendaagse kunst in al zijn pracht en praal. Maar dat is niet alles! De organisatie stimuleert kunsteducatie met boeiende programma's, organiseert inspirerende tentoonstellingen en smeedt creatieve samenwerkingen om de kunstgemeenschap te versterken.

Brussels Sculpture Festival VZW gelooft in de kracht van samenwerking. Ze werken nauw samen met een breed scala aan culturele instellingen, zowel publiek als privaat. Musea, galerijen, onderwijsinstellingen en zakelijke organisaties bundelen hun krachten om de missie van de organisatie te versterken. Samen vormen ze een hechte gemeenschap die het succes van Sculptura mogelijk maakt.

Onze organisatie is niet zomaar een naam. Brussels Sculpture Festival VZW is de motor achter Sculptura #2 en een toegewijde promotor van hedendaagse kunst en cultuur in Brussel en ver daarbuiten. Ze combineren artistieke visie met zakelijk inzicht en creëren een indrukwekkend festival dat de culturele scene in de hoofdstad van Europa verrijkt. Met een duidelijke missie en een toekomstgerichte visie zullen ze blijven evolueren en bijdragen aan de culturele erfenis van de regio. Dit is een organisatie die je niet mag missen!