Jan 24 - Mar 02 * 2025

Gare Maritime on Tour & Taxis Site

© Sculptura#2

location pinGare Maritime
Estonia flagMänna Mari

mari manna"DAY 238"

2022
expandeerbaar schuim, polyurethaanschuim, gips Jesmonite, epoxy, glasvezel, aluminiumdraad, hout, siliconen, rubber, leer, acrylpigment, munitieriem.

‘Dag 238’ verwijst naar het aantal dagen vanaf de volledige Russische invasie in Oekraïne tot de opening van de tentoonstelling. En counting ....

In haar tentoonstelling combineert Mari Männa speels kunstwerk en documentair materiaal. Het landschap dat ze heeft gecreëerd verwijst naar een locatie vol tegenstrijdige energie. Het werk dat zich heeft gevormd is net een bevroren moment in deze chaos. Männa begon met haar nieuwe sculpturen te werken vóór de Russische invasie van Oekraïne. Haar halffiguren begonnen de voortdurende gebeurtenissen te belichamen en namen tegelijkertijd de emoties, houdingen en objecten van een veranderende samenleving aan.

Mari Männa (1991) is beeldhouwer en installatiekunstenaar. In 2020 behaalde ze een MA in hedendaagse kunst aan de Estse Kunstacademie. Tijdens haar studie volgde Männa aanvullende cursussen aan de Gerrit Rietveld Academie in Amsterdam en de Aalto Universiteit in Helsinki. Haar artistieke werkwijze is intuïtief en procesmatig: ze experimenteert met lichtgewicht en beschikbare materialen. Wat het onderwerp betreft, reflecteert ze het liefst door het prisma van de humor over de maatschappelijke vraagstukken van vandaag.