Jan 24 - Mar 02 * 2025

Gare Maritime on Tour & Taxis Site

© Sculptura#2

location pinPARK
Germany flagKasimir Marin

marin kasimir"ONE CHILDREN'S LINE "

2024

In elk werk van Kasimir is het niet zozeer de vorm die gezocht en onderzocht moet worden, maar het verband tussen functie en vorm. De eigenzinnige arrangementen van Kasimir onthullen de ware aard en het karakter van de tentoonstellingsruimte. Dit resulteert vaak in genadeloze kritiek op de manier waarop architecten of kunstorganisatoren ruimtes bedenken en ontwerpen. Volgens Kasimir zijn tentoonstellingsruimtes, net als steden en gebouwen, vaak ongepast en niet subtiel.

De levensvatbaarheid van kunst en architectuur wordt genegeerd of onvervuld gelaten. Marin Kasimir daarentegen probeert kunst en architectuur weer toegankelijk te maken voor het leven. Wellicht ontkent hij daarom de objectiviteit van het kunstwerk en de ruimte waarin het kunstwerk wordt getoond. Binnen zijn oeuvre telt hij krachtige realisaties in vele landen, waaronder een project voor het stadhuis van Den Haag, maar ook voor de Très Grande Bibliothèque in Parijs en de omgeving van de Arc de Triomphe.
Kasimir voelt zich een soort vakman, een werker bij het maken van zijn werk. Naast grootschalige modellen in origineel materiaal maakt hij ook ‘inside models’, kleine modellen.

"Inside model" van "ONE CHILDREN'S LINE"

location pin Sculptura Gallery

one childrens line miniature