Jan 19 - Mar 10 * 2024

Gare Maritime on Tour & Taxis Site

Olivier Pauwels 6OLIVIER PAUWELS

°1974 - België   Belgium flag

De in België en Oostende geboren kunstenaar Olivier Pauwels (°1974), alias BOHI (zijn vroegere graffiti-tag), begon zijn carrière als schilder en grafisch ontwerper. Hij concentreerde zijn passie al snel op fantastische driedimensionale assemblages. De kunstenaar creëert een surrealistische wereld, gevuld met futuristische machines en bevolkt met ‘Cyber Babies’. Deze Android Babies zijn geboren uit oude machineonderdelen en klassieke poppen. Ze zijn zowel vertederend als fascinerend, zowel humoristisch als bizar of zelfs eng. Met hun astronauten- of militaire uitstraling helpen ze de kunstenaar zijn eigen kijk op de wereld uit te drukken. Met deze ‘Cyber Babies’ wil Olivier Pauwels ontsnappen aan onze wereld met zijn massahysterie van voortdurend meer willen. De kunstenaar denkt dat ze ons een schone lei bieden, waarop we onze wensen, angsten en toekomstdromen kunnen projecteren.

Olivier Pauwels wil onze verbeelding prikkelen en onze fantasie prikkelen. Hij gebruikt alleen recyclingmaterialen en heeft een hekel aan wegwerpartikelen. Daarmee is hij in hoge mate een verantwoordelijke vertegenwoordiger van onze huidige groeiende bezorgdheid over het milieu. De machines die hij maakt kunnen worden beschouwd als afkomstig uit een ander oud of toekomstig tijdperk.

Geen wonder dat de Australische filmregisseur George Miller (Happy Feet, Babe, …) contact opnam met Olivier Pauwels om rekwisieten te creëren voor zijn dystopische post-apocalyptische en meervoudig Academy Award-winnende film Mad Max: Fury Road (2015).
De kunstenaar heeft verschillende boeken gepubliceerd en tentoongesteld, niet alleen in België maar wereldwijd: Nederland, Frankrijk, Duitsland, China, de Verenigde Staten, de Biënnale van Venetië, enz..

"GUESTRONAUT'S" 
"PANCAKE MIG 39" 
"PANCAKE MIG 39 ASSEMBLY" 
"UFO B-40"

internetfacebooktumblrinstagramlinkedinyoutubeyoutubewikipedia