Jan 19 - Mar 10 * 2024

Gare Maritime on Tour & Taxis Site

© Sculptura#2

location pin3D Pixel Museum
Hungary flag    Klára Orosz

Orosz Klara"3D PIXEL"

2010-2023
Locatie specifieke installatie
(de originele installatie bevat ongeveer 30.000 elementen van polyfoamkubussen van 5cm x 5cm x 5 cm)

3D Pixel is een interactieve installatie, een spannend spel ontworpen voor alle leeftijden, voor zowel een jong als een volwassen publiek. Beeldend kunstenaar Klara Orosz spreidt duizenden kleine rode blokjes uit op het terrein van Sculptura 2 Art Festival, maar wat ermee wordt gebouwd is geheel aan de verbeelding van de deelnemers.

De 3D Pixel-installatie is ongebruikelijk en opwindend, niet alleen vanwege het materiaalgebruik, maar ook vanwege de visuele kenmerken. De stapels rode blokjes zijn opvallend, ze trekken de aandacht van mensen. De installatie nodigt uit tot informele dialogen en biedt de ervaring van vrijheid; je ziet iemand in stapels kubussen springen of allerlei constructies bouwen. Deelnemers kunnen leren over hun eigen creativiteit en het plezier van samen iets creëren, door het kunstwerk fysiek te 'gebruiken', ermee te experimenteren en ervan te genieten, terwijl de grenzen tussen kijker en deelnemer vervagen.

3D Pixel werd voor het eerst tentoongesteld in 2010 in Pécs, Hongarije, als onderdeel van het 'European Cultural Capitals Project'. De installatie werd op drie verschillende locaties gepresenteerd als onderdeel van het 'In Between Project', georganiseerd door de 'Approach Art Association'. Het werd in 2012 gepresenteerd in Rome, Italië, op verschillende openbare plaatsen, tijdens een kunstenaarsresidentieprogramma van de Hongaarse Academie van Rome. 2013 in Boedapest, Hongarije - op het Placcc Festival, 2016 in Tihany, Hongarije - op het Artplacc Festival en 2023 in Dresden, Duitsland - op de OSTRALE Biënnale 023.

3D PIXEL in het Pixel Museum, ingang via het Koninklijk Pakhuis 

Voor meer informatie bezoek de website van de kunstenaar:

https://www.klaraorosz.com/

Videos 3D PIXEL in actie

Scan de QR codes bij 3D PIXEL en aanschouw de creativiteit op verschillende locaties.

3D pixel kiraly utca3D pixel szechenyi ter3D pixel uranvaros