Jan 24 - Mar 02 * 2025

Gare Maritime on Tour & Taxis Site

© Sculptura#2

location pinPARK
Austria flagBen G. Fodor / TIME GATES 

"FODORS WALL"Time Gates Ben Fodor

2014
310x235 cm
doorschijnend beton,foto afgedrukt op glas.

Fodor's Wall is een muursegmentbusje doorschijnend beton: 3,10 m lang, 2,35 m hoog. Op de muur is een op glas geprint fotogemonteerd. Het is een jongen die sterft zich vastklampt aan een hek en kijkt water binnen gebeurt. Paradoxaal genoeg is deze versperring transparant genoeg om licht en schaduwen door het beton heen te zien, waardoor silhouetten zichtbaar worden.

Dit onderliggende effect wordt mogelijk gemaakt door lichtgeleidende vezels in het beton zijn ingebed. Het soort op de foto is ook zichtbaar vanaf de andere kant. Dit openbare kunstwerk is duidelijk een verklaring over inclusie/uitsluiting, binnen/buiten, bescherming/sluiting. De kunstenaar Ben G. Fodor reflecteert op zijn eigen ervaring en levensverhaal
als vluchteling uit het communistische Hongarije. Mannen kunnen de doorschijnendheid zelf testen, bijvoorbeeld met het licht van een mobiele telefoon of een zaklamp. 

Het kind op de foto is ook vanaf de andere kant zichtbaar. Dit publieke kunstwerk is uiteraard een statement over insluiting/uitsluiting, binnen/buiten, bescherming/detentie. De kunstenaar Ben G. Fodor reflecteert op zijn eigen ervaringen en biografie als vluchteling (uit het communistische Hongarije). 
Mensen kunnen de doorschijnendheid zelf testen, b.v. met behulp van het licht van hun mobiele telefoon of een andere zaklamp. Ze kunnen ‘schilderen’ met licht en foto’s maken met een lange sluitertijd. Ze worden uitgenodigd om op sociale media te reageren op Fodor’s Wall.

CV Time gates

Het kunstenaarsduo Time Gates (Ben G. Fodor en Dorothee Frank) onmogelijk sinds 2015 crossmediale projecten, waaronder nieuwe prestatieformaten voldaan installatie-elementen, fotografie, literair teksten (waaronder hun eigen teksten), live tekenen en schilderen, en origineel klankmateriaal van componisten en improviserende muzikanten. Tijdpoorten is gevestigd in Wenen, Oostenrijk. Beide kunstenaars werken ook verstandig, Ben G.Fodor sinds 2000.

Artist Partners

 BMKOES Logo srgb EN Gebrüder Weiss Logo