Jan 19 - Mar 10 * 2024

Gare Maritime on Tour & Taxis Site

Kalliopi Lemos High Res PortraitKALLIOPI LEMOS

°1951 - Griekenland   Greece flag

Kalliopi Lemos werd geboren op het Griekse eiland Chios en is een in Londen gevestigde beeldhouwer, schilder, installatiekunstenaar en filmmaker. Ze studeerde schilderen en drukken aan de Byam Shaw School of Art, waar ze ook een postdoctorale studie schilderkunst volgde. De afgelopen decennia hebben haar schilderijen, sculpturen en installaties het verhaal van existentiële reizen, ontheemding en gedwongen migratie onderzocht.
Lemos creëert locatiespecifieke openbare installaties, die de kijker uitdagen en zich richten op mensenrechten, de kwestie van de toenemende mondiale migratie en vrouwenonderdrukking. Haar recente onderzoek heeft haar ertoe gebracht duurzame omgevingen te ontwerpen die het publiek verwelkomen om deze sociaal urgente zaken te bespreken. Ze heeft uitgebreid geëxposeerd in verschillende Griekse en internationale culturele locaties.

Kalliopi Lemos’ sculptuur ‘Wooden Boat with Seven People’ werd voor het eerst gepresenteerd in het laatste deel van haar tentoonstellingstrilogie ‘Navigating in the Dark’ in 2011, die plaatsvond in de Crypt of St Pancras Parish Church in centraal Londen. Het ging over de ultieme reis door de duisternis, de overgang van leven naar dood en concentreerde zich op de verbinding met het onbewuste en de overgang van een uiterlijk bestaan naar een innerlijk zelfbewustzijn. ‘Houten Boot met Zeven Mensen’ symboliseert de universele strijd en het lijden van miljoenen ontwortelde migranten over de hele wereld. De kunstenaar gebruikte een authentieke houten boot die migranten van Turkije naar Griekenland vervoerde en door haar werd verworven nadat ze rond 2005 aan de kust van een Grieks eiland was achtergelaten.

"WOODEN BOAT WITH SEVEN PEOPLE"

internetfacebooktumblrinstagramlinkedinyoutubeyoutubewikipedia