Jan 19 - Mar 10 * 2024

Gare Maritime on Tour & Taxis Site

Gabarron in Siega Verde V Photo Rose RongacCRISTOBAL GABARRON

°1945 - Spanje   Spain flag

Ver weg van de mode is Cristóbal Gabarrón erin geslaagd zijn eigen stijl te smeden die meerdere artistieke disciplines omvat. Toegewijd aan cultuur en denken, concentreert het werk van Gabarrón zich, of het nu in de intimiteit van zijn atelier is of in zijn grote openbare werken, op zijn interesse in het humanisme, in het leven van mensen in harmonie met hun natuurlijke omgeving, in hun vreedzaam samenleven en de ontwikkeling van menselijke waarden.

Zijn carrière als kunstenaar wordt geconsolideerd doordat hij het middelpunt is geweest van analyses binnen retrospectieven zoals die gewijd door het Chelsea Art Museum, het IVAM, het Museum of Modern Art in Gdansk, Polen, het National Art Museum of China in Shanghai, of het Museum van de Spaanse hedendaagse kunst - onder andere Patio Herreriano. Siega Verde (Green Mowing) is een serie levendig gepolychromeerde glasvezelsculpturen, geïnspireerd op een van de belangrijkste paleolithische archeologische vindplaatsen ter wereld, die verwijzen naar de oorsprong en vroege artistieke uitingen en rituelen van de mens, evenals naar hun relatie met de natuur , nacht, dag, lucht, sterren, bomen, water ...

Gabarrón gaat uit van de filosofie van zijn geografische nomadisme nadat hij in verschillende delen van de wereld heeft gewoond en gewerkt en dat in zijn veelheid het geweten veronderstelt van de schilder of beeldhouwer of maker van installaties in grote ruimtes. Momenteel werkt hij in de eenzaamheid van zijn studio's waar hij in Bueu en Valladolid woont.

"SIEGA VERDE ( I, II & V)" (GREEN MOWING)

internetfacebooktumblrinstagramlinkedinyoutubeyoutubewikipedia