Jan 19 - Mar 10 * 2024

Gare Maritime on Tour & Taxis Site

Time Gates Ben FodorBEN G. FODOR / TIME GATES

°1953 - Oostenrijk   Austria flag

Fodor’s Wall is een muursegment van doorschijnend beton: 3,10 m lang, 2,35 m hoog. Aan de muur wordt een op glas geprinte foto gemonteerd. Het is een jongen die zich vastklampt aan een hek en kijkt wat er binnen gebeurt.
Paradoxaal genoeg is dit ‘spervuur’ transparant genoeg om licht en schaduwen door het beton te zien, waardoor de zichtbaarheid van silhouetten mogelijk wordt. Dit subtiele effect wordt mogelijk gemaakt door lichtgeleidende vezels die in het beton zijn ingebed.

Het kind op de foto is ook vanaf de andere kant zichtbaar.
Dit publieke kunstwerk is uiteraard een statement over insluiting/uitsluiting, binnen/buiten, bescherming/detentie. De kunstenaar Ben G. Fodor reflecteert op zijn eigen ervaringen en biografie als vluchteling (uit het communistische Hongarije).
Mensen kunnen de doorschijnendheid zelf testen, b.v. met behulp van het licht van hun mobiele telefoon of een andere zaklamp.

Het kunstenaarsduo Time Gates (Ben G. Fodor & Dorothee Frank) creëert sinds 2015 crossmediale projecten, waaronder nieuwe performanceformats met installatie-elementen, fotografie, literaire teksten (inclusief die van henzelf), live tekenen en schilderen, en origineel geluid. door componisten en improvisatiemuzikanten. Time Gates is gevestigd in Wenen / Oostenrijk. Beide kunstenaars werken ook individueel, Ben G. Fodor sinds 2000.

"FODOR'S WALL"

internetfacebooktumblrinstagramlinkedinyoutubeyoutubewikipedia